Bonjour, I'm Adda, Irfan wife to be. Well known as Shieyna. Be nice here, do follow me on twitter :) Twitter Follow this blog too :) Follow Me! | Your Dashboard
-IRFAN-


Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome
Re-edit : Shieyna Shin


Job Seekers, bosan duduk rumah. Aku nak duit!
28 December 2016 | 12:40 | 0 comments
//Assalammualaikum


Dah masuk 8 bulan duduk rumah tak bekerja. Dah try cari kerja segigih mungkin, dapat interview tu memang dapat tapi yang tukar nak hantar pergi kerja pulak cakap jauh sangat lah itu lah ini lah. Susah susah.

Tahun depan nak kawin dah, tapi menggangur. Duit takda, apa takda, haprakkk. 

Haritu ada ikut bapak pergi agensi pekerjaan, tapi tak jumpa. Then call agensi tu, katanya dorang now online basis sahaja. So aku ambik email depa aku hantaq resume. Tapi masuk 2 minggu tunggu balasan email takda respond. Hangin den, 

Aku bukan memilih bab kerja, tapi bapak aku membuat aku jadi memilih nooo. Tapi aku cari kerja office hour and cuti ahad. If kerja weekend kena kerja aku takmo, pernah kerja before ni. Takda time, aku fikir nanti kawin ja susah. Tunang kerja office ahad cuti, tapi selalu ahad dia kerja la O.T

If ada memana company yg perlukan worker yg berkerja keras nak duit, aku lah orang nya. Tapi aku tak banyak experiance. Kalau boleh tempat kerja tu orang baik baik, bukan jenis mulut sampah cakap belakang2, push push orang bawahan macam aku. Aku pernah dapat kerja macam tu siapa cakap tak. Semua salah dia tunjuk kita, tapi salah dia, dia sorok kau jangan memain ada jaaa. 

Dok hehari depan lappy *Hehari lah kunun* search kt jobstreet, maukerja, indeed semua tempat aku cari kerja. Takmo yang jauh jauh, area klang pun jangan yg jauh sangat, cari area persiaran raja muda musa kaa cun gak ha. 

Encik tunang pun memahami yg aku ni susah and sedang bekerja keras nak cari kerja. Fikir jugak nak buat bisness kecik kecik, tapi modal takda. Kena kerja baru ada modal. Kesian tunang tiap bulan kena bagi duit topup, duit makeup, nasib baik aku beli cuma foundation, takdok nak beli eyeshadow, pencuci muka, moisturzer kebenda tu sume ha. Kalau kerja ja aku beli, sebab berduit.

Walaupun encik tunang saya bunced saya sayang dia.

Fikir nak simpan duit kawin semua huihh. I need work duh, seriously.

Nak tolong tunang, ringankan sikit beban dia. Cian dia kerja tak rehat :(

Iloveyou abang :*