Bonjour, I'm Adda, Irfan wife to be. Well known as Shieyna. Be nice here, do follow me on twitter :) Twitter Follow this blog too :) Follow Me! | Your Dashboard
-IRFAN-


Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome
Re-edit : Shieyna Shin


Story begin here ♥
7 April 2014 | 09:42 | 0 comments
//Assalammualaikum




Aku masih sedang cuba untuk memperbaiki diri. Dari yang buruk kepada yang baik, daripada baik kepada yang lebih baik. 

Bulan 6 makin hampir :') and aku mesti makin jauh dari dia :'(

This post is for him.

Sayangg, nanti kalau dah sambung belajar jangan lah lupa kesayangan awak yang kat sini yaa :') Jangan lupa solat, jangan tinggal solat benda wajib tu sayang. Makan jangan tinggal, kalau boleh 3 kali sehari, jangan kurang kalau lebih tak apaa. Jaga kesihatan, jangan main hujan, kalau kena hujan balik terus mandi. Kalau rasa rasa taksihat makan ubat then rehat, okay sayang? :')

Sayang..

Orang ingat lagi, masa kita still berkawan. That time kita ber 'Kau, aku' kan sayang? Tapi sebenarnya sebelum kita otp tu kita guna 'I, you' and 'Awak, saya' alaahh, senang cerita panggilan sopan. Then, time birthday dia tu. Dia call orang sebab dia bosan, orang tak ingat sampai pukul berapa kita otp, tapi start dari situ lah permulaan cerita kita :')

Mula mula orang tak sedar yang dia yang mula sukakan orang start kita otp, padahal kita bersua muka pun takpernah apatah lagi rapat? Lagilah tak. Kita kenal just macam tu. Dari wechat kita kenal kan sayang? Padahal start dari zaman facebook dia dah ada dalam friendlist orang, sejak 2010 or 2011. Macam tu laa, tak sangka oh sayang :')

Kita 'whatsapp' hari hari. Kekadang kalau dia bosan dia call orang, then cerita itu ini semua. Orang just jadi pendengar je. Tengok dari gaya dia, dia memang jenis yang suka share story? Kan biy?

Kerap kita whatsapp, then cara dia care pasal orang semua. Masa kita rapat tu orang demam, then dia cakap dia nak datang hantar air badak, bila ingat balik macam kelakar. Tapi sweetest moments ever ♥ Orang taksedar dia start suka orang, sebab cara kita bercakap, kita bergurau semua kasar. Tapi kantoi sebab dia yang luahkan perasaan dulu kat orang, tapi dia taknak mengaku. Malu yee sayanggg? :')

Orang mula sedar orang suka dia bila dia cakap pasal Husna? Apa entah namanya, nama perempuan tu ada terselit nama orang jugak, Syuhada or Shuhada like that lah kan. From that mula lah perasaan cembura, perasaan bercampur baur lah time tu. Tapi sebab orang fikir yang kita cuma kawan time tu, sayang awak ni try buang perasaan sayang tu jauh jauh, cemburu semua tu. Bagi orang masa tu, orang taknak pun ada perasaan tu sebab orang taknak benda ni penyebab kita jadi strangers. So then, I keep this feeling deeply.

One day, dia ada guna gambar perempuan kat whatsapp dia, kat status whatsapp dia pun sama. Orang dah mula syak wasangka. Time tu dada sebak sangat! Rasa nak menangis semua ada! Tapi orang tahan, orang wish dekat dia happy with your new girl. Then orang cakap orang nak tarik diri. Okay 'tarik diri' tu bermaksud orang nak buang dia jauhjauh. Orang taknak ada feeling ap pun kat dia, sebab time tu orang rasa cinta orang just bertepuk sebelah tangan. So then orang give up. Tapi sangat sangat tak sangka yang dia ada hati kat orang, tapi dia taknak mengaku, dia bagi seribu satu alasan untul berdalih. Kenapa ya sayang? 

Ada hari tu, orang merajuk dengan dia entah sebab apa, then whatsapp dia wechat dia semua orang takbalas. Then, dia call orang, tangan dah mengigil dah time tu sebab taktahu nak angkat or tak. Tapi sebab RINDU, orang angkat, dia cakap apa entah orang lupa tapi dia ada 'Kau tunggu situ, aku otw pergi rumah kau' orang dah tak keruan time tu, orang memang nak keluar time tu, orang panggil adik sebab orang boleh cover belakang adik if adik bawak motor, tapi kantoi dia nampak jugak. Siap u-turn then follow orang. Setahu orang tu pertama kali dia tengok orang pakai tudung. 

Dia datang tu just semata mata sebab nak pujuk orang and taknak orang merajuk dengan dia :') Sweet sangat sayang.

Satu malam, dia luahkan perasaan dia. Orang still dengan ego orang taknak luahkan apa apa. Tapi orang menyerah jugak akhirnya sebab orang sedar orang mula perlukan dia dalam hidup ni. Until now, I'm yours sayang. Yes, I'm yours and will be forever yours sayang. Iloveyou.. My heartbeat ♥



Muhammad Nur Irfan. I'm your future ♥