Bonjour, I'm Adda, Irfan wife to be. Well known as Shieyna. Be nice here, do follow me on twitter :) Twitter Follow this blog too :) Follow Me! | Your Dashboard
-IRFAN-


Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome
Re-edit : Shieyna Shin


Tusukan demi tusukan.
24 May 2014 | 11:48 | 0 comments
// Assalammualaikum

Start dari aku text dia aku cakap aku nak otp. Start dari situ aku dah tunggu dia nak text aku. Tapi tak ada. So, aku terfikir maybe dia depan tv, phone kat dalam bilik tengah charge. Okay, aku biarkan dulu. Dia selalunya tengok tv2. Masa tu aku pun usha aaa tv2. Ada cerita Narnia. Aku tengok tv sambil tangan aku membelek belek phone aku tunggu dia. Sampai lah cerita tu habis pukul 12:33AM. Aku terus call dia, but tak dianggkat, aku call banyak kali. Then aku on data. Aku usha whatsapp, dia ada reply whatsapp aku pukul 11:53PM. Kenapa dia balas whatsapp aku tapi dia takbalas text aku?

Otak aku dah start fikir lain. Tak kan dia dah tidur? Last seen dia baru je setengah jam lepas? Kenapa aku send whatsapp received? Dia on data dia buat apa? Dia main game ke sampai call aku pun dia abaikan? Game tu lagi penting dari aku ke? If dia tidur awal kenapa? Kenapa dia tak bagitahu aku? Kenapa dia tak tunggu aku? Kalau game tu dia sanggup tak tidur sampai ke subuh? Kenapa dengan aku tak? Dah bosan dengan aku ke? Dah ada perempuan lain yang duduk kat hati dia ke? Dah fedap dengan perangai aku ke? Dah taknak jaga hubungan ni lagi ke? Kenapa?...

Itu, itu semua persoalan yang akan timbul dalam kepala hotak aku. Hmm.

Jangan salahkan aku sebab fikir benda benda ni. Kau yang buat aku membandingkan semua ni. Maybe ada salah satu persoalan aku tu yang betul kan? Tapi kenapa? Kenapa mesti sekarang? Kenapa mesti aku sorang yang terkejar kejarkan kau? Sedangkan kau hidup senang tanpa aku? Kenapa mesti aku yang rasa kesakitkan mencintai seseorang yang entah cintakan aku atau tidak? Kenapa aku yang harus rasa keperitan menanggung rindu yang takdapat dilepaskan? Kenapa perasaan macam ni perlu wujud dalam hidup aku? Kenapa kau taknak ambil tahu?



Kau.



Kau yang semai rasa cinta dalam hati aku. Kau yang memilih untuk menjaga aku. Kau yang buat aku rasa kepedihan menaham rindu. Kau biarkan semua tu tertanam dalam diri aku. Bagi kau 'Lupakan semua yang dah jadi' memang senang untuk kau cakap. Kau tak merasa apa yang aku rasa sekarang! Kau taknampak perasaan cinta aku yang terlampau mendalam ni. Kau cuma nampak seorang perempuan yang kuat merajuk, nak diberi perhatian yang lebih, nak dimanjakam, nak dibelai mesra. Kan sayang? Tapi ada kau nampak apa yang tertanam dalam hati aku? Banyak sayang! Banyak sangat tusukan pisau yang dah menembusi hati aku, sakit sangat hati aku ni sayang. Ada kau kisah ke semua tu? Huh, mungkin tak. Kau mesti akan cakap benda yang kau rasa betul 'Lupakan' biarkan' semua tu nampak senang dimata kau!

Aku perempuan. Aku banyak memendam dari meluahkan. Sometimes bila diri aku daj tak mampu tanggung sakit aku akan marah, mengamuk.



Sayang...


Kau tahu, tiap malam aku tangisi penderitaan yang aku alami. Aku nak berkongsi dengan kau. Tapi aku tahu kau tak akan memahami. Jadi aku putuskan untuk berdiam diri.

Aku tak menyesal sebab cintakan kau. Tapi, hari demi hari. Kau makin lama makin tidak dikenali. Dulu kau lain. Kau takmacam ni. Kau lain sangat. Kenapa kau berubah? Sebab perangai aku yang nakkan perhatian kau ke? itu ke sebab kau berubah?


Irfanku sayang..


Tolonglah, jangan seksa aku mcam ni lagi. Aku tak kuat nak menanggung. Andai satu hari nanti kau tak akan nampak whatsapp aku berfungsi, tanda aku tak jejak masuk whatsapp aku, wechat and facebook sunyi tanpa status aku. Tanpa text atau call dari aku. Apa kau buat nanti ye sayang? Hm, aku cuma boleh agak yang kau tak akan cari aku. Maybe kau akan biarkan saja kan? Hm.

Hati ni kuat sampai mampu menahan tusukan derita. Satu pengorbanan yang terlampau besar aku buat untuk hubungan ni. Mungkin aku terlampau inginkan lebih. Hubungan yang tahan lama hingga ke alam perkahwinan. Aku taktahu, sama ada impian tu akan terjadi. Semuanya ada di tangan kau sayang.


Updated at 2:49AM

Maaf sayang :')