Bonjour, I'm Adda, Irfan wife to be. Well known as Shieyna. Be nice here, do follow me on twitter :) Twitter Follow this blog too :) Follow Me! | Your Dashboard
-IRFAN-


Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome
Re-edit : Shieyna Shin


Hati
7 June 2014 | 10:01 | 0 comments
// Assalammualaikum


June 7, 2014.

Today, aku dengan Irfan macam contact tak contact je. Cause semalam dia tidur awal. Then aku taktahu lah dia bangun pukul berapa. Apa yang aku tahu, dalam pukul 2,3 macam tu dia ada text. Bila aku reply dia terus takreply. Hm, then katanya message aku tak sampai, if dah tahu aku takreply takreti nak call ke. Save sangat kredit tu. Aku ni topup habis kat dia je, mana pernah habis kat orang lain. K laa  member dia ramai kan. Hm :')

Cakap pasal member tetibe rindu Firah :'( Sebak dada 

Kekadang aku terfikir. Kenapa dulu dia lain sekarang dia lain? Dulu dia caring, aku demam dia belikan air badak, panadol semua. Itu sebelum kami bercinta. Lepas dah couple ni, aku demam dia endah tak endah. Ada jugak bila aku cakap aku demam dia tukar topik.  Aku pun nak jugak share story. Tak kan taknak dengar. If taknak takpe, kami pendam salam tangisan. Hm

Kebelakangan ni, dia kuat main game. Aku pun terabai. Kekadang aku mengamuk, dia buat bodoh je. Dia taksedar kot yang dia dah abaikan aku, or dia dah bosan dengan aku ni? Bila main game, dia sanggup taktidur semata mata nak 'war' menahan ngantok tu semua. Bila sampai aku je 'Bby, biy ngantok' aku terasa dengan sikap dia. Tapi malas la nak cakap.

Haritu dia ada cakap, sekarang aku lain. Then dia nak aku yang dulu ke? Kuat memendam, dulu aku ada jugak budak yang nak share story bila gaduh dengan irfan. Now tak, aku tinggalkan semua tu. Semata mata nak Irfan nampak kesetiaan aku kat dia. Memang aku ada layan, chat lelaki sometimes. But, aku tahu had nya. And aku tak akan chat lelama. Taknak Irfan fikir bukan bukan. And aku start chat lelaki sejak dia cakap dia ada chat budak sekolah aku yang dia gelar 'Adik' Aku just follow. 

Dulu aku lain, kasih sayang aku tak kuat macam sekarang. Makin lama makin mendalam and makin susah nak dilepaskan. Dulu banyak lelaki aku layan, so aku tak kisah if Irfan chat, contact aku or tak. Sekarang, semua tu dah tak ada. Aku tak rasa kehilangan, tapi rasa sunyi. Layanan Irfan takmacam dulu. I missed the old him.

If dia betul nak aku yang dulu. Boleh. Boleh sangat. Tapi.. Aku terpaksa lah kurangkan rasa sayang, cinta, rindu tu semua. If semua tu dah mula kurang, kau tak ada pun aku okay yangg. Kau takcontact aku relaks je. And kau tak akan dapat text, whatsapp, call yang berlambak macam sekarang. Kau nak macam tu? If tak okay. Tapi ada syarat lah. 

Syarat nya.
JANGAN ABAIKAN AKU MACAM YANG KAU BUAT SEKARANG.

Aku kekadang pelik, bila aku marah or merajuk atas dasar salah kau sendiri. Nanti kau melenting balik, kau nak salahkan aku balik. Kenapa ya? Kekadang, kau abaikan aku, biarkan aku, tak kisah pasal aku, tinggalkan aku. Kau perasan tak sayang? 

Tapi, aku terasa sangat dengan kau sayang. Kenapa kau tak memahami aku. Kenapa kau nak aku je memahami kau? Adil ke semua ni sayang? Adil ke?

AKU SAYANG KAU, KASIH SAYANG AKU TERLAMPAU MENDALAM TERHADAP DIRI KAU. KAU PERASAN SEMUA TU KAN? 

Aku dah mati akal. Aku taktahu nak buat macam mana untuk kembalikan kau yang dulu. Aku rindu, rindu kau yang dulu. Rindu amat. Rindu belaian manja kau, rindu kasih sayang kau, rindu pujuk rayu kau, rindu semua tentang kau yang dulu. Terlampau rindu.

Aku selalu menangis bila aku gagal tarik perhatian kau. Macam tadi, aku merajuk sebab nak dengar pujuk rayu kau. Tapi tak ada. Hanya ayat kasar yang pendek tapi kesan nya amat mendalam. Terluka hati aku sayang :'(

Bila aku rindu, aku baca, text text lama kita. Apa yang aku perasan, text aku sekarang lagi banyak dari kau. Kenapa ya? Aku susah sangat nak dapat text, call dari kau sekarang. Kau tak ada kredit ke? Tipulah. Kau text boleh. Tapi kau nak call cakap 'Rindu' pun takpernah. Dulu aku selalu, call or text cakap yang aku rindu. Tapi kekadang rasa macam buang masa, sebab kau taknak hargai rindu tu. Jadi, aku pun buang jauh jauh sikap tu. Hm :')


Sayang, salah ke aku update blog? Sebab kat sini je aku boleh luahkan semua ni. Kau pernah cakap, if nak marah ke apa, marah kat whatsapp or text. Tapi aku taknak, kau nak tahu sebab apa? Tiap kali aku marah kat kau, kau lari. Kau biarkan perasaan aku membuak buak. Sakit hati aku bila kau buat macam tu, kau cakap lain buat lain. Macam parya kau ni yanggg kekadang. Kau taknak gaduh, tapi kau yang buat hal. Hmmm

Kau boleh if taknak contact aku sgt, and aku pun boleh. Tapi, aku kena lah buang rasa sayang ni sikit sikit. Hmm, kau nak tak aku buang yangg? If taknak stop layan aku macam ni. Kau pernah cakap kau tak akan layan aku macam ni, tapi kau tak janji and kau cakap aku kena ingatkan kau saat kau lupa. Tapi bila aku ingatkan pun. Kau ulang beribu kali kesilapan yang sama. Aku penat sayang


Aku nak lari dari semua ni. Mungkin, satu hari nanti. Bila diri aku ni tak mampu lagi nak tampung kesedihan dan hati tak mampu lagi terima sebarang penyiksaan. Aku pergi. Aku pergi tinggalkan kau sendirian, tanpa khabar atau berita. Saat tu, aku harap kau sedar, kasih sayang yang aku curahkan pada kau disaat aku masih bersama kau. 


Aku harap kau sedar :')